Archief

Politie staat op de stoep vanwege klimgeit

De aankondiging van een klimgeit als prijs bij een wielerevenement is totaal verkeerd gevallen bij de Partij voor de Dieren. Die heeft een klacht ingediend, want het weggeven van levende dieren als hoofdprijs zou strafbaar zijn.

En dus stond er donderdagmiddag politie op de stoep van wielerzaak Van Scheijndel in 's-Gravenzande. "Ik dacht eerst dat ik in Bananasplit zat", zegt Sander van Scheijndel op WOS Radio. Maar het bleek bloedserieus.

Na deze 'overval' van agenten nam Sander contact op met de politie. Die gaf eerlijk toe het nieuwsbericht van de klimgeit niet goed te hebben gelezen. Het beest moet namelijk geschonken worden aan een kinderboerderij.

Volgens Van Viegen van de Partij voor de Dieren Zuid-Holland maakt het niet uit dat het dier zou worden geschonken aan een kinderboerderij. "Het is gewoon wettelijk verboden, ongeacht waar de geit heengaat. Daarom ben ik ook blij dat de politie heeft gehandhaafd."

Het idee is dat de winnaar van de Maeslant Challenge, het zoveel mogelijk beklimmen van de berg bij de Maeslantkering, een klimgeit cadeau krijgt. Het record staat nu op 225 beklimmingen door Danny Voogt. Een dag eerder was Paul Sosef recordhouder. Hij ging 201 keer omhoog.

De beschuldiging dat het uitreiken van de geit een vorm van dierenmishandeling zou zijn, wijst Van Scheijndel van de hand. "Ik ben een dierenvriend en heb zoveel dieren thuis. Je zou bijna een kaartje moeten kopen om binnen te komen".