Archief

Grote kans op ontruiming kraakpand Poeldijk

De ontruiming van het gekraakte Chinese restaurant in Poeldijk lijkt een kwestie van tijd. Het Openbaar Ministerie (OM) houdt ontruiming van het pand en vervolging van de krakers 'nadrukkelijk als mogelijkheid open'.

Kraken is volgens het OM strafbaar. "Het OM is net bekend met dit geval van kraken in Poeldijk. Wij kijken daar goed naar", laat een woordvoerder weten. "We horen dat dit pand door de eigenaar verkocht is, dus dat zou kunnen pleiten voor ontruiming". Voor het OM is het heel belangrijk dat het voormalige restaurant een bestemming krijgt en niet weer leeg komt te staan.

Het voormalige Chinese restaurant is nu ongeveer een maand gekraakt. Een van de krakers liet dinsdag aan de WOS weten 'volledig in zijn recht te staan'. De groep krakers, waarschijnlijk drie man, hoopt een akkoord te kunnen sluiten met de eigenaar en te mogen blijven totdat het pand verkocht of verhuurd is.

De gemeente Westland gaat vooralsnog niet over tot ontruiming, omdat openbare orde en veiligheid niet in het geding zijn. Wel is bij de politie aangifte gedaan.

Politieke vragen

De fractie van LPF Westland kwam dinsdagavond na berichtgeving van de WOS als eerste met vragen voor de burgemeester. De partij wil weten wanneer precies het pand gekraakt werd, of er al klachten uit de buurt zijn gekomen en of de gemeente wil overgaan tot ontruiming.

GroenLinks zit er anders in. Volgens fractieleider Ulbe Spaans toont deze kraak aan, dat er op het gebied van woningtoewijzing in Westland nog het nodige te verbeteren valt. Vanuit PvdA Westland klinkt eenzelfde soort geluid.

Burgemeester Agnes van Ardenne zal de vragen van de LPF donderdagavond in een commissievergadering beantwoorden.

Categorieen:
Poeldijk Westland 112