Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Gemeente nog niet in actie tegen krakers Poeldijk

De gemeente Westland is vooralsnog niet van plan om iets te doen aan de mensen die het voormalige Chinese restaurant aan de Julianastraat in Poeldijk hebben gekraakt. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de openbare orde en de veiligheid niet in het geding is.

Wel is er aangifte gedaan bij de politie. Het openbaar ministerie moet vervolgens bekijken of de krakers vervolgd kunnen worden voor hun daden. Volgens een van de krakers wordt het pand sinds een tijdje bewoond door drie mensen en een hond omdat ze uit een ander pand moesten vertrekken en op straat kwamen te staan.

Bij het kraken van het restaurant zou geen schade zijn aangericht. De bewoners verklaren mee te willen werken met de huidige eigenaar om tot een oplossing te komen. Ook zouden ze het gebouw willen opknappen en het beter willen maken voor de buurt, zo laat een van de krakers aan de WOS weten.

Het Kanton Paleis, zoals het restaurant heette, staat sinds eind november leeg.

Vragen LPF Westland

De gemeenteraadsfractie van LPF Westland wil donderdagavond vragen over het kraken van de Poeldijkse 'Chinees' stellen aan burgemeester Van Ardenne. De fractie wil onder meer weten of het college van B en W eerder dan het WOS-bericht op dinsdagmiddag op de hoogte was gebracht dat er krakers zich hebben gevestigd in dat gebouw.

De LPF stelt verder, dat kraken bij wet verboden is. "Is het College bereid zo spoedig mogelijk over te gaan tot het ontruimen/verwijderen van de krakers uit bovengenoemd pand?" Ook wil de fractie weten of het college op de hoogte is van nog meer gevallen van gekraakte panden binnen Westland. "Zo ja, hoeveel gevallen en waar?", vraagt de LPF.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen