Archief
Archief SV Honselersdijk 1

Archief SV Honselersdijk 1

SV Honselersdijk stopt met zaalvoetbalselectie

SV Honselersdijk trekt na dit seizoen na twee jaar de stekker uit de twee zaalvoetbalselecties, dat laat het clubbestuur dinsdag weten. De reden hiervoor heeft te maken met 'instabiliteit' binnen de hoogste twee elftallen. Voor het komende jaar ziet de club hier geen verbetering in.

Honselersdijk nam twee jaar geleden de zaallicentie over van FC Westland. Daarmee kon direct een prestatief team starten in de Topklasse, het op twee na hoogste niveau. Het eerste team had weliswaar weinig spelers met een binding met de club, maar presteerde wel goed. In het eerste seizoen werd direct de titel in de wacht gesleept, het afgelopen seizoen in de eerste divisie verliep wisselend, maar wist het zich wel te handhaven.

Ondertussen waren er wel problemen. In december werd het team enkele maanden geschorst, vanwege een incident tijdens de uitwedstrijd bij Texel'94. Trainer Yuri van der Smitte en speler James Dhanai zouden na dat duel grof taalgebruik hebben geuit richting de arbitrage. Van der Smitte werd daarop weggestuurd, Dhanai werd direct intern geschorst.

Martin Roos, begeleider van de zaalselectie is niet blij met de ontwikkeling: "Een lulverhaal dat ons heel rauw op de maag valt. Het was eigenlijk al die tijd voelbaar en merkbaar dat de (selectie)zaalafdeling niet echt welkom was." Volgens Roos heeft dat onder meer te maken met het feit dat het bestuur vrijwel nooit aanwezig was bij wedstrijden. "De selectiegroep heeft inderdaad een aantal lastige hindernissen moeten doorstaan en overwinnen. Als begeleider durf ik te zeggen dat het sinds kort aardig is gelukt om van de groep een eenheid te maken."

Honselersdijk blijft wel op recreatief niveau zaalvoetbal aanbieden.