Archief

SV Honselersdijk zet trainer zaalteam op straat

Voetbalvereniging SV Honselersdijk heeft Yuri van der Smitte, trainer van het eerste zaalvoetbalteam, per direct op straat gezet. Hij wordt mede verantwoordelijk gehouden voor de gebeurtenissen rond de wedstrijd Texel'94-Honselersdijk op 8 december. De trainer en speler James Dhanai zouden na dat duel grof taalgebruik hebben geuit richting de arbitrage.

Van der Smitte was door de club eerder al op non-actief gezet. De KNVB-tuchtcommissie schorste hem daarnaast deze week nog eens voor drie maanden. "Mede door de uitspraak van de KNVB heeft de situatie rondom het elftal Zaal 1, met de vermeende misdragingen tijdens de uitwedstrijd op Texel, tot een onoverbrugbaar verschil van inzicht tussen het bestuur en de trainer geleid. Om die reden zijn SV Honselersdijk en Yuri van der Smitte per direct in onderling overleg uit elkaar gegaan", aldus het bestuur van de club.

Dhanai, die intern al geschorst was, moet van de KNVB zes wedstrijden toekijken. Daarnaast heeft SV Honselersdijk een geldboete van 300 euro gekregen en wordt het zaalteam drie punten in mindering genomen. Wanneer een dergelijk incident dit seizoen nog eens voorkomt, wordt het team uit de competitie genomen.

De KNVB geeft aan dat alle betrokkenen vanaf vrijdag vier werkdagen de tijd hebben om in beroep te gaan.

Categorieen:
Honselersdijk Sport