Archief

Van bode in de gemeenteraad naar beheerder van het Prinsenbos

Ruim 16 jaar lang werkte Gerard Witkamp voor de bodedienst van de gemeente Westland. Maar hij had genoeg van alle moties, amendementen en andere documenten en besloot een nieuwe uitdaging te zoeken. Die heeft hij gevonden; hij wordt de opvolger van 'Pietje Dreumel'.

Per 1 oktober is de 55-jarige Witkamp aan de slag gegaan als beheerder van het Prinsenbos in Naaldwijk. Vanuit een kantoortje in het spiksplinternieuwe gebouw gaat hij natuurlessen geven aan Westlandse scholieren. Ongeveer 5.000 kinderen per jaar zullen van alles te weten komen over de dieren in het bos en de zwemplas.

Witkamp kent in Piet van Dreumel een illustere voorganger. 25 jaar lang zwaaide 'Pietje Dreumel' de scepter in het Prinsenbos. Hij ging in de zomer van 2017 met pensioen. Voor Witkamp zal het even wennen zijn, van werken binnen in gemeentehuizen naar buiten in de natuur.

De nieuwe beheerder weet zich gesteund door Elli Drabbe-van de Vegte, de voormalige rechterhand van Piet. En zo staat er nog een heel leger aan trouwe Prinsenbos-vrijwilligers klaar om Witkamp wegwijs te maken op het gebied van natuureducatie.

Het nieuwe educatiecentrum aan de rand van de zwemplas wordt zaterdag officieel geopend en krijgt dan ook een nieuwe naam. De nieuwe naam van het gebouw is via een prijsvraag verzonnen door scholieren van Westlandse basisscholen.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur