Archief

Piet van Dreumel overdonderd van reacties

Wie aan het Prinsenbos in Naaldwijk denkt, denkt aan Piet van Dreumel. Sinds de jaren '80 loopt Piet hier rond en leert hij kinderen alles over de natuur. Tot eind juni dan, want toen nam Piet afscheid. En van dat afscheid zit hij nog steeds vol.

Piet zegt: "Mijn mooiste moment die dag was dat ik een lintje kreeg. Zoveel eer voor wat ik de afgelopen jaren hier gedaan heb". Verder is hij overdonderd door de honderden tekeningen die hij kreeg van de kinderen. "Mijn hele huis hangt er vol mee. Ze blijven nu nog wel een paar weken hangen, maar dan moeten ze naar zolder, want mijn vrouw is heel netjes".

Piet staat in het Westland ook wel bekend als mister Tjiftjaf. Hij kreeg die naam, omdat hij het geluid van deze vogel vaak als eerste leert aan de kinderen. Voor elke vogel maakt Piet een gebaar, zo onthouden kinderen de vogels beter.

Zeker 100.000 kinderen hebben in de afgelopen 25 jaar natuurles van hem gehad, rekende de gemeente Westland uit. Alle rondleidingen en excursies die Piet als beheerder van het educatie en recreatiepark gaf waren voor de gemeente Westland de aanleiding voor het Westlandse Natuur- en Milieu Educatiebeleid (WNME). Daarvoor heeft hij ook onderwijsmethodes ontwikkeld.

Hoewel Piet nu met pensioen is, hoeven wij hem niet te missen bij het Prinsenbos. "Ik blijf hier voorlopig gewoon nog komen, want ik kan het nog niet los laten. Mijn grote passies zijn de kruidentuin en kinderen dingen leren, zolang ik kan lopen ga ik door, maar dan als vrijwilliger".