Archief
Signbiblio

Signbiblio

Voorlopig geen kortingspas in Midden-Delfland

Er komt op de korte termijn geen kortingspas voor inwoners van de gemeente Midden-Delfland. Wethouder De Goede heeft de mogelijkheden hiervoor laten onderzoeken, maar er blijkt onvoldoende geld beschikbaar te zijn voor zo'n pas voor minima.

De PvdA-fractie vroeg in september of het mogelijk was om aan te sluiten bij de Rotterdam- of Ooievaarspas. Ook moest gekeken worden of lokale ondernemers hierbij zouden kunnen aansluiten. Midden-Delfland maakte in 2010 al eens gebruik van de Rotterdampas. Die was toen in handen van 650 inwoners. De kosten bedroegen destijds ruim 20.000 euro per jaar.

"De huidige budgetten laten een kortingspas, bijvoorbeeld voor het aansluiten bij de Rotterdampas of het ontwikkelen van een eigen pas niet toe", zegt een woordvoerster van de gemeente. "Bij het vaststellen van de begroting zijn hier door de raad ook geen extra middelen voor vrijgemaakt."

De gemeente Westland maakt overigens sinds kort wel gebruik van een eigen kortingspas. In november vorig jaar is daar de WestlandPas geïntroduceerd.