Archief
Facebook

Facebook

WestlandPas binnen twee weken online te bestellen

Binnen twee weken moet elke Westlander hem kunnen bestellen: de WestlandPas. Woensdag is de Westlandse tegenhanger van de RotterdamPas en de Haagse Ooievaarspas in de bibliotheek van 's-Gravenzande gepresenteerd door initiatiefnemer Jochem Immerzeel, die ook uitgever is van de historische uitgave WestlandToen.

De pas moet talloze kortingen bieden voor mensen uit Westland, maar kan ook worden gebruikt als pas voor het zogeheten Kindpakket van de gemeente. Daarmee kunnen kinderen tussen de 4 en 18 jaar die ouders hebben met weinig geld, toch meedoen met activiteiten als sport, muziekles of schoolreis.Tien jaar geleden stond het plan voor de pas al ik het verkiezingsprogramma van de toenmalige politieke partij Progressief Westland. Al is de partij inmiddels opgesplitst in GroenLinks en PvdA, dat de pas er is gekomen, is te danken aan beide partijen, benadrukt ook Ulbe Spaans, nu fractievoorzitter van GroenLinks.Startsein


Wethouder Marga de Goeij kreeg de eerste pas, een uitvergrote versie, uitgereikt. Een startsein voor de uitrol van de pas, zegt Immerzeel daarover. Wie er ook een wil, zal nog even moeten wachten. De website wordt nu klaargemaakt om de pas online aan te vragen. Binnen twee weken zou dat moeten kunnen.

Wie de pas liever fysiek wil aanvragen kan over twee maanden terecht in de bibliotheken en Vitis Welzijnpunten in Westland. Verder verschijnt er voor de meer seniore doelgroep binnenkort een aanvraagcoupon in WestlandToen. Vanaf 1 januari is het ook mogelijk om een bibliotheekpas als WestlandPas te gebruiken.