Archief
Facebookpagina Sofie Kerklaan

Facebookpagina Sofie Kerklaan

Dansende vrouwen en fietser gezocht in verband met dood Sofie (27) uit De Lier

De politie in Amsterdam zoekt twee dansende vrouwen en een fietser in verband met de dood van de 27-jarige Sofie Kerklaan, die opgroeide in De Lier. De gezochte personen zijn in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november gezien op het Jakartaterras. Daar werd rond 02.45 uur de zwaargewonde Sofie gevonden.

De vrouwen zijn rond 01.30 uur gezien bij de onderdoorgang die de Molukkenstraat met de Bataviastraat verbindt. Het Jakartaterras ligt daar tussenin. De fietser reed rond 2.45 over het Jakartaterras naar de Bataviastraat.

Ook een persoon die rond 2.15 uur liep over de trap tegenover het appartementencomplex waar Kerklaan werd gevonden, kan volgens de politie iets belangrijks hebben gezien.

Een politiewoordvoerder maakte dinsdagavond tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht bekend dat getuigen in die nacht 'harde, ruzie-achtige stemmen' hebben gehoord in de buurt. "Het kan zijn dat Sofie hierbij betrokken was, maar misschien is ze onbedoeld hierbij betrokken geraakt". De politie hoopt mensen te spreken die weten waar die ruzie over ging.

Sofie Kerklaan werd zondag 12 november zwaargewond gevonden. Gealarmeerde hulpverleners hebben haar nog gereanimeerd, maar medische hulp mocht niet meer baten. De recherche startte een onderzoek, omdat de vrouw onder verdachte omstandigheden een niet natuurlijke dood is gestorven. Een politiewoordvoerder meldde eerder dat er rekening wordt gehouden met drie scenario's: een ongeluk, een misdrijf of zelfmoord.

Categorieen:
De Lier112