Archief
Facebookpagina Sofie Kerklaan

Facebookpagina Sofie Kerklaan

Voormalige Lierse mogelijk om het leven gebracht in Amsterdam

Het gerucht dat in De Lier al enkele dagen rondgaat - dat een voormalige Lierse mogelijk van het leven is beroofd in Amsterdam - blijkt waar te zijn. Het gaat om de 27-jarige Sofie Kerklaan die in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond op straat werd gevonden.

Haar foto in diverse media maakten vele Lierenaren in één klap duidelijk, dat zij het slachtoffer kenden: van school, van het sporten, van het uitgaan.

Wat er precies met Sofie is gebeurd, is nog niet duidelijk. Zij werd zondagochtend rond 2.45 uur zwaargewond aangetroffen op het trottoir van het Djakartaterras. Gealarmeerde hulpverleners hebben haar nog gereanimeerd, maar medische hulp mocht niet meer baten. De recherche startte een onderzoek, omdat de vrouw onder verdachte omstandigheden een niet natuurlijke dood is gestorven. Een politiewoordvoerder meldt dat er rekening wordt gehouden met drie scenario's: een ongeluk, een misdrijf of zelfmoord.

Sofie was een ondernemend en avontuurlijk ingestelde documentairemaakster. Zij ging naar verre landen, met name Midden- en Zuid-Amerika. Een inmiddels naar New verhuisde vriend typeert haar als volgt: "Sofie was de opperhippie. Een lach - geen glimlach maar een grijns - die niet van haar gezicht te krijgen was. Geld interesseerde haar niet, ze deed waar ze zin in had, ze fotografeerde en danste."

Categorieen:
De Lier 112