Archief
Levin

Levin

Renovatie Nederhof na jaar vertraging gestart

De renovatie van het monumentale pand De Nederhof in Honselersdijk is na een flinke vertraging in gang gezet. Begin deze maand zijn schilders begonnen met het opknappen van het verfwerk. Ook worden onder meer nieuwe vloeren aangebracht, de muren onder handen genomen en de badkamers vernieuwd.

Dat wordt allemaal gedaan omdat het pand op korte termijn nieuwe bewoners moet krijgen: 23 jongvolwassenen met een lichte tot matige beperking. Zorgbedrijf Levin hoopte dat zij al in 2016 hun intrek hadden kunnen nemen, maar de vondst van asbest in delen van het gebouw in oktober vorig jaar zorgde voor vertraging. In juni dit jaar werd ook in de vloer asbest aangetroffen.

Alle asbest is inmiddels gesaneerd; een jaar later dan gepland kon eind oktober het opknappen van het voormalige buitenverblijf van prins Frederik Hendrik dan eindelijk beginnen. Wanneer de nieuwe bewoners hun kamers kunnen gaan inrichten, is nog niet bekend. Zorgbedrijf Levin laat weten, dat de renovatie zeker enkele maanden in beslag neemt.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen