Archief
WOS Media

WOS Media

Nederhof vanaf 20 april weer bewoond

De Nederhof in Honselersdijk wordt vanaf 20 april na ongeveer tweeënhalf jaar weer bewoond. Dan nemen 23 jongvolwassenen met een lichte tot matige beperking hun intrek in het pand. Dat laat woonbegeleider Shirley Goedendorp van zorgbedrijf Levin weten aan WOS Media. Het pand wordt momenteel helemaal opgeknapt. Afgelopen vrijdag kreeg Levin hulp van diverse vrijwilligers tijdens de landelijke vrijwilligersdag NLDoet.

"Op 3 april is de sleuteloverdracht", zegt Goedendorp. "Daarna moeten de slaapkamers en de gezamenlijke woonkamer opgeknapt worden en daarna zullen we gaan verhuizen." Op de benedenverdieping komen grote kamers, geschikt voor bewoners die wat meer zelfstandig kunnen wonen. Op de bovenverdieping bevinden zich de studio's. "Vier bewoners komen in een appartement en negentien in een studio."

De Nederhof staat leeg nadat in november 2015 de cliënten van Middin verhuisden naar de Rozenhof in Naaldwijk. Volgens Middin voldeed het voormalig buitenverblijf van prins Frederik Hendrik niet meer aan de eisen van deze tijd. Al in april 2016 liet Levin weten, dat er een nieuw begeleid wooninitiatief zou starten. Dat initiatief liep echter vertraging op door de vondst van asbest.

Er wordt nog over gedacht om een lunchroom of restaurant aan de voorkant te vestigen en een kruidentuin in de binnenplaats.