Archief
Archieffoto

Archieffoto

Vier verdachten van rellen in Maassluise wijk horen strafeisen

In verband met de rellen van vorig jaar september in de Burgemeesterswijk in Maassluis zijn dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam uiteenlopende straffen geëist tegen vier verdachten in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar.

Tegen twee minderjarige verdachten is een taakstraf geëist van 120 uur plus twee maanden voorwaardelijke jeugdgevangenis. Tegen een andere minderjarige verdachte is dezelfde taakstraf geëist met daarbij 72 dagen cel, waarvan 60 dagen voorwaardelijk.

De 18-jarige verdachte zou volgens het Openbaar Ministerie 150 uur werkstraf moeten krijgen plus 77 dagen gevangenis, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Hij en de anderen krijgen op dinsdag 17 oktober de uitkomst te horen.

Eerdere veroordeling

Een 17-jarige jongen uit Maassluis is in juli door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 140 dagen jeugddetentie voor zijn aandeel in genoemde rellen. De jongen heeft ook een gebiedsverbod gekregen voor de wijk gedurende twee jaar. Deze jongen is veroordeeld voor openbare geweldpleging en poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Vorig jaar september was het een paar weken lang onrustig in de Burgemeesterswijk. Er werden onder meer ruiten ingegooid bij een aantal bewoners. Ook werden mensen bedreigd en geïntimideerd.

De situatie in deze wijk leidde ertoe dat bewoners uit de naastgelegen Molenbuurt op 25 september 's avonds de Burgemeesterswijk introkken op zoek naar de jongeren. Dat liep bijna uit de hand. Om de rust in de wijk terug te laten keren, vaardigde burgemeester Haan een drie dagen durend noodbevel uit.

Categorieen:
Maassluis 112