Archief
Teun de Jong

Teun de Jong

Hoogheemraadschap zet 500 snoekjes uit in De Lier

In De Lier zijn donderdag 500 jonge snoeken verplaatst van een paaiplaats naar de sloot. Ze zijn sinds februari op het ondergelopen weiland opgegroeid nadat hun vaders en moeders daar door het Hoogheemraadschap van Delfland werden geplaatst.

De acht snoeken werden door sportvissers uit de sloot gevist om zo het evenwicht in de sloten weer op orde te brengen. "In onze sloten hebben we teveel vissen die de sloten omwoelen. Dan krijgen de waterplanten geen kans om te groeien omdat het water te troebel is. Daarom willen wij die populatie iets verminderen door vis uit te zetten die andere vissen opeten. Dat gebeurt door roofvissen zoals snoeken", zegt Wil van der Ende van het waterschap.

De teller stopte donderdag bij ongeveer 500 snoekjes, maar dat hadden er meer kunnen zijn. Van der Ende: "We wilden ze eigenlijk uitzetten als ze acht centimeter zijn. Als ze te groot geworden zijn, zoals nu, eten ze hun broertjes en zusjes namelijk op. Daar leren we nu van voor de komende jaren."

De bedoeling is om in de komende jaren ongeveer 1000 jonge snoeken uit te zetten. Een week geleden werden in de kraamkamer bij het Oranjekanaal al 400 snoeken geteld.

Categorieen:
De LierAlgemeen