Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Steeds meer twijfels over locatie Lierse geldautomaat

De nieuwe locatie van de Rabo-geldautomaten in De Lier is allesbehalve zeker. De bank wil de twee automaten op de hoek Bleijenburg - Hoofdstraat plaatsen, maar het Oranjecomité gaat daar niet mee akkoord. Het comité gaat bezwaar aantekenen.

Het Oranjecomité gebruikt de locatie voor feesten in april en augustus. De automaten staan gepland op het stukje waar altijd de wc's staan. Volgens comité-voorzitter Piet Voskamp kunnen de toiletten niet zomaar verplaatst worden: dan komt de vereiste veiligheidsring in het geding.

Voskamp hoopt dat de Rabobank opnieuw met gemeente Westland in gesprek gaat voor een andere locatie van de geldautomaten. De bank wil de automaten bij voorkeur op het Oranjeplein plaatsen, maar daar gaat de gemeente niet mee akkoord.

De Lier zit sinds medio januari zonder geldautomaten die 24/7 open zijn. Het pand waar de automaten altijd in stonden, is verhuurd. De Rabobank hoopt in april de nieuwe geldautomaten in gebruik te nemen, maar dat mikpunt lijkt vrijwel kansloos. Het CDA heeft intussen al vragen gesteld over de situatie. Tot die beantwoording wil de gemeente niet reageren op de zaak.

Ludieke actie

De Lierse carnavalsvereniging De Theebukkers heeft in de nacht van dinsdag op woensdag alvast een geldautomaat op de locatie Bleijenburg geplaatst. Die automaat is 'geleend' van de carnavalsoptocht van afgelopen zaterdag.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen