Archief

De Lier twee maanden zonder Rabo-pinautomaten

De twee Rabobank-geldautomaten op het Oranjeplein in De Lier gaan op 26 januari dicht. De huur van het pand kan niet worden verlengd en dus moeten de apparaten verhuizen. Maar die verhuizing laat nog twee maanden op zich wachten.

De geldautomaten komen pas in april weer terug, op de hoek Hoofdstraat met Bleijenburg. Mensen die in de tussentijd 's ochtends vroeg, 's avonds of 's nachts in De Lier geld willen pinnen, komen bedrogen uit. Zij zijn dan aangewezen op hulp van derden of een mobiele service, waarbij de Rabobank voor 5,50 euro geld thuis bezorgd.

Verderop in De Lier staan twee andere geldautomaten, zowel bij de Bruna als de Albert Heijn. De automaat in de Albert Heijn is voor alle bankpassen geschikt, maar die in de Bruna is alleen te gebruiken voor ING-klanten. De automaten zijn overigens alleen ingeschakeld als de desbetreffende winkel open is.

Lobbyen bij gemeente

De Rabobank heeft voor de verhuizing twee maanden nodig, omdat de vergunningsprocedure tijd vraagt. Verder laat de bank weten, dat al in mei 2016 gesprekken zijn gestart met de gemeente Westland om tot een oplossing te komen. De Rabobank onderzocht verschillende locaties, maar kreeg de vergunningen niet rond.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen