Archief

Nieuwe aanhoudingen voor beroving

De politie heeft twee nieuwe verdachten aangehouden voor berovingen die in november in het Westland plaatsvonden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Monster en een 17-jarige jongen uit Den Haag. De jongen uit Monster is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog vast.

Op woensdag 7 december hielden agenten voor deze berovingen al vijf verdachten aan. Een van hen is op vrije voeten, maar wordt nog wel verdacht. Drie verdachten zitten zeker tot medio januari vast vanwege onderzoek. Daarnaast zit een van hen nog drie maanden vast.

Begin november kwam bij de politie een melding binnen van een beroving waarbij de verdachten een vuurwapen gebruikten. Onmiddellijk hielden agenten een buurtonderzoek en werden getuigen gehoord. Nadat meerdere meldingen bij de politie binnenkwamen, kreeg de recherche zicht op een groep jonge mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de berovingen.

Een cameraman van WOS Nieuws ging woensdag 7 december met de politie mee toen de eerste verdachten van hun bed gelicht werden.