Archief

Vijf Westlandse 'zware jongens' uit bed gehaald

De politie heeft woensdagochtend in Westland in alle vroegte vijf criminelen van hun bed gelicht. Ze worden verdacht van ernstige vergrijpen, waaronder het overvallen van mensen en het dreigen met vuurwapens.

De hoofdverdachte is een 22-jarige man. Tijdens de inval verbleef hij in een pand aan de Verdilaan in Naaldwijk. Ook zijn twee 16-jarige jongens, een 17-jarige jongen en een 19-jarige man bij afzonderlijke invallen in Honselersdijk en 's-Gravenzande aangehouden.

De politie verdenkt het vijftal onder meer van gewelddadige overvallen met vuurwapens op 3, 10 en 28 november in het Westland. Bij een van die overvallen is een auto meegenomen. Uit buurtonderzoek kwam de groep naar voren. De recherche hoopt dat het nieuws van de aanhoudingen tot nieuwe aangiften leidt.

De politie ramde in Naaldwijk meteen de deur in, omdat de verdachte eerder dus al met een vuurwapen dreigde. Aan deze politieactie deden zeker 70 politiemensen mee, waaronder agenten, rechercheurs en de rechter-commissaris.

Volgens de politie waanden de verdachten zich als "onaantastbaar", zo werd duidelijk op de briefing. Een cameraman van WOS Nieuws ging met de politie mee.