Archief
InbrakenMS via Twitter

InbrakenMS via Twitter

Wederom overlast in Burgemeesterswijk Maassluis

Ruiten van drie huizen zijn vrijdagavond rond 22.30 uur ingegooid en verschillende auto's zijn rond datzelfde tijdstip beschadigd rond en aan het Burgemeestersplantsoen in de Burgemeesterswijk in Maassluis. Dat is volgens bewoners van de wijk gedaan door een groep baldadige jongens met een Marokkaanse achtergrond. De politie kwam volgens bewoners pas na een half uur op de melding af. De daders waren toen al lang gevlogen.

Burgemeester Edo Haan, zijn vrouw Ruth Haan en PvdA-fractievoorzitter Sjoerd Kuiper kwamen rond middernacht een kijkje nemen bij de geschrokken buurtbewoners. De bewoners deden hun verhaal aan de bezoekende burgemeester. Volgens de getroffen inwoners komen de baldadige jongens uit een in de nabijheid gelegen buurthuis. Een van de bewoners is daar ook verhaal gaan halen, maar werd uitgelachen en uitgescholden toen hij daar binnen kwam. Een andere getroffen bewoner, die liever anoniem wil bijven, is ernstig geschrokken en zegt te vrezen voor de veiligheid van zijn gezin.

Twee weken geleden werden er in diezelfde wijk ook al vernielingen aangericht aan onder andere speeltoestellen, een verkeersbord en een ruit van basisschool De Westhoek. Toen besloot de burgemeester een mobiele camera daar te plaatsen. Ook toen handelde de politie volgens de bewoners niet adequaat genoeg. Hoogstwaarschijnlijk worden er aankomende dinsdagavond vragen over de problemen gesteld in het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraad.

Categorieen:
Maassluis 112