Archief
WOS Media

WOS Media

WOS Media ontvangt nieuwe haatmail

De redactie van WOS Nieuws heeft zondagmiddag een nieuwe haatmail ontvangen. In de mail wordt de sloop van een WOS-auto verheerlijkt. De letterlijke tekst: "huillie huillie is begonnen he, tuig. slachtoffer uithangen nu, maar het is wel lekker voor jullie dat die auto gesloopt is".

De Omroep West/WOS Media-auto werd zondagochtend gesloopt aangetroffen op het parkeerterrein in 's-Gravenzande. Een van de ruiten lag er uit en de bestuurdersdeur was ingetrapt. De WOS heeft aangifte gedaan van vernieling.

De WOS kreeg zaterdagavond al twee haatberichten. In die mails ging het over WOS-berichtgeving naar aanleiding van onrusten in de Burgemeesterswijk in Maassluis. In een van de dreigmails is te lezen dat de WOS 'het volgende doelwit wordt.': ''ik hoef niet te weten dat de jongens in de Burgemeesterswijk een Marokkaanse achtergrond hebben...Marokkanen zitten in Marokko, dit zijn Nederlanders, Nederlands tuig jongeren! Maar goed, jullie Westlandse achterlijke racistische boeren zullen dat nooit begrijpen! ik hoop dat jullie gebouw in sgravenande het volgende doelwit word, kut racisten! ik zal jullie artikel delen via fb, ik heb daar veel tuig tussen zitten.''



De afzender van de jongste dreigmail ontkent overigens dat zijn eerdere berichten hebben geleid tot vernieling van de auto. "Helaas heeft het niks met de ''dreigmails'' te maken dus bericht aanpassen...ws was het jullie tuig: dronken boeren kanker sukkels". De politie is op de hoogte gebracht van de mails.