Archief

Burgemeester onderneemt actie na overlast in Burgemeesterswijk

De politie en handhaving gaan meer surveilleren in de Burgemeesterswijk in Maassluis en er komt op korte termijn weer een camera te staan. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen burgemeester Edo Haan en ongeruste wijkbewoners afgelopen weekend.

Buurtbewoners in de Westelijk gelegen wijk klagen steen en been bij gemeente en politie over het vandalisme en een gevoel van onveiligheid, vermoedelijk ontstaan door baldadige jeugd. De bewoners spreken van buurtterrorisme.

Zo zijn er zaterdagavond vernielingen aangericht aan speeltoestellen in het Vrijheidspark, een verkeersbord uit de grond gerukt en een ruit ingegooid bij basisschool De Westhoek. De politie is ingelicht door inwoners van de wijk, maar kwam pas na vijf kwartier kijken, de daders waren toen al lang gevlogen.Burgemeester Haan heeft ook contact gezocht met de politie om na te gaan waarom er zaterdag niet adequaat is gereageerd op de diverse meldingen uit de wijk. Hierop is nog geen antwoord gekomen. Er wordt geadviseerd om bij overlast direct melding maken bij de politie op 0900-8844 of 112.

Categorieen:
Maassluis 112