Archief
Signbiblio

Signbiblio

LPF en GBW tegen komst islamitische basisschool

De fracties van GemeenteBelang Westland (GBW) en LPF Westland zijn tegen de komst van een islamitische basisschool in Westland. Volgens LPF werkt een dergelijke school de integratie tegen en bevordert het zelfs de segregatie. GBW is het daarmee eens. Dinsdag werd bekend dat scholengemeenschap Yunus Emre voldoet aan de wettelijke eisen om een islamitische basisschool te starten in Westland.

Naast de angst voor een slechtere integratie zijn de partijen ook benieuwd wat het betekent voor de leerlingenaantallen van de overige scholen. GBW waakt er bijvoorbeeld voor dat die scholen qua leerlingenaantallen wellicht onder de bestaansnorm terecht komen, iets wat volgens de fractie "na alle investeringen in de voorbije periode buitengewoon zonde en jammer zou zijn."

Piet Vreugdenhil van de Protestantse scholenkoepel PCPOW zegt tegenover de WOS dat hij bang is dat leerlingen die nu in groep 7 zitten ineens in hun laatste jaar van hun school afgehaald worden, waardoor ze nieuwe vrienden moeten maken en uit hun vertrouwde omgeving raken.

Categorieen:
Westland Politiek