Archief

Nog steeds mankementen in 'jong' gemeentehuis Schipluiden

Nog geen vier jaar na de opening van het nieuwe gemeentehuis van Midden-Delfland in Schipluiden, zijn er nog genoeg zaken die aandacht vragen. Enkele raadsleden maakten zich daar woensdagavond druk over tijdens een commissievergadering. Onder andere het feit dat vanwege de warmte er met het raam open moest worden vergaderd, leidde tot onbegrip.

"We zouden airconditioning (wethouder Horlings liet later weten dat het gaat om betonkernactivering, red.) moeten hebben, maar ik heb begrepen dat de pomp daarvan naar het warmwatersysteem is gegaan. Het kan toch niet zo zijn dat in een dusdanig jong gebouw zulke problemen spelen?", vroeg VVD'er Fred Plooij zich af.

Ook Mijn Partij-fractievoorzitter Ellen Snethlage maakte zich zorgen. Haar fractie was in het verleden al tegen het 'megalomane' gebouw. "We zien een gat in het riet op het dak, riet ligt op de grond. Er zijn verzakkingen rond het gemeentehuis. Dit soort problemen zijn niet zomaar opgelost. Jammer voor de hoeveelheid geld die we destijds hebben besteed." Zij verwijst daarmee ook naar eerdere problemen, zoals de akoestiek in het gebouw die na oplevering niet goed bleek te zijn.

Wethouder Horlings erkent de problematiek en liet op zijn beurt weten, in gesprek te zijn met de bouwer over oplossingen. "Wij vinden dat dit hoort bij de garantie op het gebouw, maar dat gesprek loopt nog niet zo 1, 2, 3 de goede kant op."