Archief

Bijna half miljoen euro nodig voor onderhoud gemeentehuis

Het college van burgemeester en wethouders in Midden-Delfland heeft 460.600 euro nodig voor onderhoud van het gemeentehuis in Schipluiden. Het pand is eind 2012 in gebruik genomen als één van de meest duurzame, energiezuinige en servicegerichte gemeentehuizen van Nederland, maar in de afgelopen jaren zijn toch een aantal tekortkomingen geconstateerd.

In 2016 werden diverse problemen met onder meer het klimaatsysteem benoemd tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Nu blijkt, dat diverse maatregelen die op dat gebied nog moeten worden genomen, al bij de bouw meegenomen hadden moeten zijn. Het gaat dan onder meer om het bijplaatsen van een 'ontgasser' om watervervuiling in het systeem tegen te gaan en het zorgen voor warmtewerende voorzieningen in de zuidgevel.

Geld is tevens nodig om de verzakkingen rond het gemeentehuis aan te pakken en ook de bewegwijzering in en rond het gemeentehuis wordt verbeterd. "Nieuwe bezoekers en inwoners weten niet goed dat het gebouw een gemeentehuis is en waar de ingang is", aldus verantwoordelijk wethouder Sonja Smit in het raadsvoorstel. Zij merkt op, dat voor het voor velen ook onduidelijk is waar de verschillende onderdelen in het gemeentehuis zijn.

Het college wil daarnaast de kantine een meer multifunctioneel gebruik geven, zodat er ook in gewerkt en vergaderd kan worden. Daarnaast moet ook de veiligheid en beveiliging van het gebouw worden geactualiseerd.

Een commissie van de gemeenteraad spreekt op 12 juni over het voorstel.

Bekijk hieronder het tv-item dat wij in 2016 over dit onderwerp maakten: