Archief
Thierry Schut

Thierry Schut

'Schade verhalen op bandenprikker is lastig verhaal'

Het wordt een flinke klus voor de 250 gedupeerden, die op kosten zijn gejaagd door de bandenprikker, om een vergoeding te krijgen. Letselschade-advocaat Edwin Bosch denkt dat het Openbaar Ministerie een aantal zaken kiest die relatief eenvoudig zijn te bewijzen. Die zaken gaan mee in de strafeis van het OM en die gedupeerden zullen makkelijk hun kosten terugkrijgen.

De grootste groep gedupeerden zal volgens de advocaat zelf een zaak moeten beginnen om een vergoeding te krijgen. "De eisende partij moet aantonen dat déze band door déze verdachte is vernield". Vervolgens moet een deurwaarder op pad gaan en moeten griffierechten betaald worden aan de rechtbank. "Dan heb je vaak meer uitgegeven dan de band waard is".

Of dit scenario inderdaad zo gaat lopen, zal later blijken. De strafzaak tegen de 19-jarige Quentin S. uit 's-Gravenzande moet nog beginnen. Waarschijnlijk wordt donderdag besloten of de verdachte langer blijft vastzitten. Maandag deed de moeder van de verdachte een emotionele ontboezeming over haar zoon op Facebook.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen