Archief

Toch celstraf voor straatrace met dodelijke afloop in Wateringen

De nu 24-jarige Hagenaar Angelo R. moet toch de gevangenis in voor zijn betrokkenheid bij een straatrace met dodelijke afloop in Wateringen in november 2011. Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde hem woensdag in hoger beroep tot anderhalf jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De Hagenaar werd in oktober 2014 al door de rechtbank veroordeeld tot alleen een rijontzegging. De rechter wilde dat R. zich verplicht zou laten behandelen bij een neuro-psychiatrische kliniek. Gedurende zijn proeftijd van drie jaar moet hij zich daarnaast melden bij de reclassering en moet hij verblijven in een instelling voor begeleid wonen op maatschappelijke opvang. Zowel de verdachte als het OM ging tegen die uitspraak in beroep. Het OM eiste twee weken terug een celstraf van vier jaar.

In de bewuste nacht scheurde R. bij dikke mist over het Wateringse industrieterrein. Bij de straat Stoelmatter vloog hij met 125 kilometer per uur uit de bocht en knalde hij tegen een boom aan. Zijn 20-jarige bijrijder Michael Boerboom overleed ter plekke. De bestuurder lag elf dagen in coma, maar ontwaakte uiteindelijk en kwam er met maanden revalidatie weer min of meer bovenop. Wel hield hij hersenbeschadiging over aan de klap.

R. heeft naast de celstraf een rijontzegging van 7 jaar opgelegd gekregen. De straf is lager dan de eis van het OM, omdat rekening is gehouden met het feit dat R. zelf ook letsel opliep en hij nooit de bedoeling heeft gehad Michael Boerboom om te brengen.

Categorieen:
Wateringen 112