Archief

Geen cel, maar behandeling vanwege dodelijk ongeluk

Hagenaar Angelo R., die drie jaar geleden in Wateringen verantwoordelijk was voor een ongeluk met dodelijke afloop bij een straatrace, hoeft de cel niet in. Dat heeft de rechter woensdag besloten. Die verkiest behandeling van R.'s hersenschade boven een gevangenisstraf. Zo moet de kans verminderd worden dat hij vanwege zijn impulsieve gedrag opnieuw anderen kwaad doet.



In de bewuste nacht scheurde R. over het Wateringse industrieterrein. Bij de Stoelmatter vloog hij uit de bocht en knalde hij tegen een boom aan. De 20-jarige bijrijder overleed ter plekke. Het OM had
vier jaar cel, waarvan zestien maanden voorwaardelijk geƫist.



De rechter heeft R. een aantal voorwaarden gesteld. Zo moet hij zich verplicht laten behandelen bij een neuro-psychiatrische kliniek. Gedurende zijn proeftijd van drie jaar moet hij zich daarnaast melden bij de reclassering en moet hij verblijven in een instelling voor begeleid wonen op maatschappelijke opvang.

Ook mag hij zeven jaar niet rijden en moet hij de ouders van het slachtoffer ruim 17.500 euro betalen voor de begrafeniskosten. Houdt R. zich niet aan de voorwaarden, dan moet hij alsnog een jaar de cel in.

Categorieen:
Wateringen Algemeen