WOS
Archief

Bestuurscrisis bij Koningshof, volledig bestuur stapt op

Het voltallige bestuur van Theater Koningshof stopt per direct met de werkzaamheden. Aanleiding is de brief die het Maassluise college van Burgemeester en Wethouders heeft verstuurd naar de gemeenteraad, met daarin de mededeling dat het college met het Koningshof-bestuur wil praten over onder meer de aanbevelingen van Bureau Berenschot.

Voorzitter Smit is helemaal klaar met het gemeentebestuur van Maassluis. En dat betekent dat het theater wederom in een bestuurscrisis is geraakt. In 2014 raakte het theater ook al in een bestuurscrisis toen bleek dat voormalig voorzitter Pim Eitjes, tegen de afspraak in, betaald kreeg voor zijn bestuurstaken.

Ook nu lijken vergoedingen weer een rol te spelen. Verschillende bestuursleden, waaronder voorzitter Smit, hebben een vrijwilligersvergoeding gekregen voor hun werkzaamheden. Het gaat om drie keer 500 euro als vrijwilligersvergoeding en daarnaast zijn er nog declaraties van reiskosten en belkosten. Dit is volgens cultuurwethouder David van der Houwen tegen de afspraken in.

Van der Houwen noemt het buitengewoon vervelend dat hij pas deze maand kon zien dat er vergoedingen uitgekeerd worden. "Het gaat niet om het bedrag maar om het principe. Bij ons is dit heel verkeerd gevallen." Wel vindt de cultuurwethouder het jammer dat het bestuur opstapt: "Je moet dingen gewoon met elkaar kunnen bespreken." Hij hoopt dan ook dat er nog wat bestuursleden willen blijven tot er een volgend bestuur gevonden is.

Het college komt zo snel mogelijk bij elkaar om te bespreken hoe hiermee omgegaan moet worden. Of de bestuurscrisis gevolgen heeft voor het lopende theaterseizoen is niet bekend.

Categorieen:
MaassluisCultuur