WOS
Archief

B en W Maassluis zet vraagtekens bij bestuur Koningshof

Het college van B en W in Maassluis gaat maandag 29 februari in gesprek met het voltallige bestuur van Theater Koningshof in Maassluis over het beleidsplan van het theater. Dat is te lezen in een brief die is verstuurd naar de gemeenteraad. Bij het college leven nog te veel vragen over het plan.

Er wordt onder meer gekeken of de aanbevelingen van Bureau Berenschot van 13 april vorig jaar worden nageleefd. Dat bureau kwam destijds met een vernietigend rapport over onder meer voormalig voorzitter Pim Eitjes, die betaald kreeg voor zijn bestuurstaken, terwijl dat niet de afspraak was. Het college heeft geconstateerd dat er al lange tijd 'management- en bestuurszaken door elkaar heenlopen'.

Verder wordt er nog over financiƫn gesproken: "Er bestaat een aanzienlijk verschil tussen het gevraagde subsidiebedrag, de middelen die van gemeentewege beschikbaar zijn, en de financiƫle vertaling van de ambities van Theater Koningshof in zijn begroting. Het bestuur heeft tot nu toe niet duidelijk gemaakt op welke wijze dit verschil kan worden afgedekt, anders dan door een extra bijdrage van de gemeente."

Het gesprek gaat ook over de mogelijk slechte relatie tussen het bestuur en het personeel van Theater Koningshof.

Categorieen:
MaassluisPolitiek