WOS
Archief

'Delfland de pot op' heeft geen zin

Er kan geen bezwaar gemaakt worden tegen de beslissing van het Hoogheemraadschap van Delfland om de kwijtschelding voor de zuiveringsheffing af te schaffen. Dat zegt hoogheemraad Ries Smit, die reageert op de SP-actie 'Delfland de pot op'.

Acht lokale afdelingen van de SP en de Statenfractie van deze partij richtten enkele weken geleden het actiecomité 'Delfland de pot op' op. Ze roepen bewoners van het gebied van het hoogheemraadschap Delfland op bezwaar te maken tegen de beslissing om de kwijtschelding voor minima af te schaffen.

"Het besluit is tot stand gekomen in een democratisch proces", aldus Smit. "In dit besluitvormingsproces hebben belanghebbenden hun reactie op de kwijtscheldingsregeling van Delfland kenbaar kunnen maken." Hij roept inwoners met klem op de belastingaanslag binnen de gestelde betalingstermijnen te voldoen.

Door de afschaffing moeten gezinnen die op of onder het bijstandsniveau zitten dit jaar de helft en vanaf volgende jaar de volledige bijdrage voor de zuivering van rioolwater betalen. Veel mensen die het al niet breed hebben, komen hierdoor nog verder in de financiële problemen, aldus de SP.

Categorieen:
Politiek