Archief

Buurtpreventie Maassluis binnenkort van start

Het eerste buurtpreventieteam van Maassluis gaat donderdag 7 maart de straat op. Burgemeester Koos Karssen zal hiervoor bij zorgcentrum De Tweemaster het startschot geven. Het zorgcentrum ligt in het gebied Binnenstad/Sluispolder waar het team zal patrouilleren.

Het eerste team bestaat uit acht vrijwilligers woonachtig in de buurt. De vrijwilligers lopen in tweetallen op wisselende dagen en in herkenbare kleding door de wijk. Het is de taak van buurtpreventen om bijzonderheden in de wijk te signaleren en deze waar nodig door te geven aan de juiste instanties. De buurtpreventen krijgen ondersteuning van de politie gedurende de uren dat zij door de wijk lopen.

De gemeente zegt inmiddels al enkele aanmeldingen te hebben ontvangen van bewoners uit de Merellaan en omgeving. Binnenkort wordt hier dan ook een tweede project opgestart. Daarna volgen meerdere delen van Maassluis.

Het initiatief voor buurtpreventie in Maassluis komt van de politieke partij Maassluis Belang, maar zonder slag of stoot ging het niet. Het project had al in de zomer van start kunnen gaan, maar vanwege gediscussieer over de financiƫn liep het vertraging op.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen