Archief

Buitelaar hekelt Westland Verstandig

"Het was een kenmerkend verschijnsel in de landelijke en lokale politiek in 2012: de weglopende populisten. Dat stelde Martin Buitelaar, voorzitter van de raadsfractie van CDA Westland, maandagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van zijn partijafdeling. Buitelaar kwam hierover te spreken, toen hij het dossier 'nieuw gemeentehuis' aanroerde.

"Waar Geert Wilders in de landelijke politiek zijn handtekening niet wilde zetten onder impopulaire maatregelen zoals afgesproken in het Catshuis, hadden wij hier in Westland te maken met een Westland Verstandig dat wegliep toen het lastig werd in het dossier gemeentehuis", zei Buitelaar.

"Weglopen is dan erg makkelijk; hoe het dan verder moet, zoekt de rest maar uit, terwijl de weglopende partij kan roepen dat zij zich verzet heeft tegen de vervelende, maar noodzakelijke maatregelen. Oplossingen wat er dan wel moet gebeuren, worden door deze partijen niet genoemd. Dat is geen bestuursstijl die het CDA aanspreekt; wij zijn niet bang onze verantwoordelijkheid te nemen", stelde de fractievoorzitter.

Tot de speerpunten voor 2013 rekent Buitelaar een verhoging van de veiligheid door meer cameratoezicht in de openbare ruimte. Ook dient er samenwerking tussen politie en particuliere beveiligingsbedrijven tot stand te komen en dienen actieve en oplettende burgers in goed werkende telefooncirkels en buurtpreventie gestimuleerd te worden, aldus de CDA-voorman.

Categorieen:
Westland Algemeen