Archief

Toch eenrichtingsverkeer in Heemskerkstraat

Er komt toch eenrichtingsverkeer in de Gerrit van Heemskerkstraat in Naaldwijk. Dat is de verrassende uitkomst van een autoritje dat wethouder Meijer dinsdagmiddag in die straat heeft gemaakt.

Onlangs had het college van B en W het verzoek van een aantal bewoners, vertolkt in schriftelijke vragen van LPF Westland, nog afgewezen. De vrees bestond, dat door invoering van eenrichtingsverkeer, de gereden snelheid in de straat omhoog gaat en dit per saldo geen positief effect heeft op de verkeerssituatie.

Omdat het onderwerp 's avonds op de agenda van de raadscommissie Ruimte stond, besloot Meijer een vrijgevallen uurtje te benutten om ter plaatse poolshoogte te gaan nemen. Hij kwam al rijdend tot de conclusie, dat de smalle straat tweerichtingverkeer niet echt toelaat. "Je komt er al gauw in de situatie dat er één automobilist toch echt achteruit moet gaan rijden om passeren mogelijk te maken", aldus Meijer.

Hij moet er nog met de ambtelijke werkgroep Verkeer en met de politie over praten, maar wat Meijer betreft, komt er in de Gerrit van Heemskerkstraat uiteindelijk toch eenrichtingsverkeer. Er moet nog wel worden bepaald, in wélke richting de auto's mogen rijden.