Archief

Gemeenteatlas: Maassluizers tevreden over buurt

Maassluizers zijn tevreden over de buurt waarin ze wonen.

Dat blijkt uit de Gemeenteatlas Maassluis die dinsdag door het college van B en W is vastgesteld. Dit onderzoek laat zien hoe het met leefbaarheid en veiligheid in Maassluis is gesteld. Ook biedt het inzicht in de huidige situatie en ontwikkelingen in de buurten van Maassluis.

De inwoners geven hun eigen buurt gemiddeld het cijfer 7,3. Dat is een iets hoger cijfer dan twee jaar geleden. Ook het veiligheidsgevoel van de Maassluizer is licht gestegen, van een 6,9 in 2007 naar een 7,1 dit jaar. Minder tevreden zijn de inwoners van Maassluis over het parkeren: dit wordt door de Maassluizers als het grootste probleem genoemd, gevolgd door vuil op straat, verkeer, jongeren en hondenpoep.

Aan het onderzoek hebben 2.980 Maassluizers meegedaan die hiervoor een enquête hebben ingevuld. Dat kon schriftelijk of via internet. De Gemeenteatlas maakt verder gebruik van objectieve informatie over onder meer bevolkingssamenstelling en woningvoorraad.

Er zijn geen grote verschuivingen in de cijfers over veiligheid. Het rapportcijfer voor criminaliteit is verbeterd van een 5,9 naar 6,2. Wel laat het cijfer voor woninginbraak een lichte stijging zien.

Categorieen:
Maassluis Algemeen