Archief

Groot protest jongerenopvang Maassluis

Onder grote belangstelling vond maandagavond een tumultueuze avond plaats in het gemeentehuis van Maasluis over de plannen een tijdelijk onderkomen te bouwen voor jongeren met opgroei-en gedragsproblemen in de Kapelpolder.

Deze locatie is slechts voor vijf jaar omdat een definitieve plek op het bedrijventerrein De Dijk nog niet ter beschikking is, en de provincie Zuid-Holland Maassluis gevraagd heeft ruimte ter beschikking te stellen om het tekort aan opvang in de regio op te vullen.

Omwonenden hebben kortgeleden een brief ontvangen van de gemeente met de plannen maar heeft bewoners er niet van weerhouden een massaal protest te houden ondersteund met 233 handtekeningen die maandagavond zijn aangeboden aan het voltallige college.

De gemoederen liepen hoog op omdat omwonenden bang zijn dat de bewoners in het opvangcentrum voor overlast kunnen zorgen voor de wijk.

De duidelijke uitleg van de afgevaardigden van Harreveld dat de kans op problemen relatief klein is, konden het gevoel van onbehagen niet geheel wegnemen.

Voor Maassluis is er ook een economisch belang omdat over vijf jaar de instelling op De Dijk circa 300 arbeidsplaatsen oplevert. Als alle plannen doorgaan zal het jongerencentrum begin 2010 haar deuren openen en 87 arbeidsplaatsen opleveren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen