Archief

Wederom Waterkracht Actie

Zondag heeft de politie Haaglanden in samenwerking met Hoogheemraadschap van Delfland, Gemeenten Midden-Delfland en Westland, GZH en Natuurmonumenten integrale controleacties uitgevoerd op het vaarwater binnen de gemeenten.

Maarliefst 150 vaartuigen werden gecontroleerd op vaarbewijzen, vaargedrag en alcoholgebruik. Ook werden vissers gecontroleerd op de aanwezigheid van een vispas. Tevens werden een aantal 'zuipschuiten' gecontroleerd. De meeste opvarenden van deze schuiten gedroegen zich netjes. De opvarenden van één schuit misdroegen zich bij herhaling door geluidshinder met een muziekinstallatie.

In Schipluiden kwamen er meldingen van overlast waarbij opvarenden urineerden in het openbaar, afval achterlieten op de wal en in het water en uitvielen tegen bewoners van panden aan het water. Na interventie door een politie-eenheid in een surveillanceauto bleef het verder rustig.

De controleactie werd bijgewoond door de burgemeester van Midden Delfland.

In totaal werden er 33 processen-verbaal opgemaakt, onder meer voor het varen met een snelle motorboot terwijl de schipper geen 18 jaar is, geen motorvaartvergunning of het niet hebben van de Delflandstikker, niet gebruiken van de dodemansknop, het vissen zonder vispas, hinderlijk alcoholgebruik, geluidsoverlast en het varen met een snelle motorboot zonder vaarbewijs.