Archief

Extra begrotingstekort Maassluis

Maassluis kampt na een bezuinigingsoperatie die in het voorjaar is vastgesteld van 2 miljoen, nog met een extra tekort van 1 miljoen euro.

Het college werkt nu samen met de directie een Plan van Aanpak uit om het tekort aan te pakken. Leidraad daarbij is dat de Maassluizer zo min mogelijk van de bezuinigingen zal merken, aldus wethouder John Scheerstra van financiën.

Het tekort wordt vooral veroorzaakt door de effecten van de kredietcrisis en de recessie.

De gemeente is voor haar inkomsten voor een belangrijk deel afhankelijk van het rijk, de algemene uitkering uit het Gemeentefonds. Voor dit jaar is deze uitkering met 144.000 euro teruggebracht.

Daarnaast is door de recessie het vermogen van de pensioenfondsen aangetast, waardoor de pensioenpremies fors stijgen. Dit betekent dat ook de personeelslasten van de gemeente Maassluis omhoog zullen gaan.

Verder zijn de inkomsten uit bouwleges door de terugval van bouwprojecten gehalveerd. Voorlopig, zo is de verwachting, komt hier geen verbetering in. Dit levert een tegenvaller op van 353.000 euro.

Het geraamde begrotingstekort voor 2013 stijgt in Maassluis tot een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro, naast het tekort dat al was voorzien in de Kadernota.

Categorieen:
Maassluis Algemeen