Archief

Weer verdachten strandrellen opgepakt

De politie heeft vrijdag opnieuw verdachten aangehouden rondom de rellen tijdens het strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland.

Het gaat om een 17-jarige en een 25-jarige Rotterdammer. De twee worden verdacht van het plegen van openlijk geweld. Donderdag werd al een eerste verdachte in het onderzoek naar het uit de hand gelopen strandfeest opgepakt. Deze verdachte, een 19-jarige Rotterdammer, wordt eveneens verdacht van openlijke geweldpleging. Hij mag de komende paar dagen worden vastgehouden, heeft de rechter-commissaris inmiddels besloten.

De vrijdag aangehouden 25-jarige Rotterdammer werd in de woning van zijn moeder in Rotterdam-Zuid in de kraag gevat. De 17-jarige verdachte werd in de woning van zijn ouders, eveneens in Rotterdam-Zuid, opgepakt.

De twee worden er volgens de politie ervan verdacht een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de ongeregeldheden op het strandfeest. De twee maken net als de donderdag aangehouden Rotterdammer deel uit van de harde kern van een groep hooligans. De drie Rotterdammers zijn allemaal bekenden van de politie.

De politie verwacht de komende periode nog veel meer aanhoudingen te verrichten. Op de avond zelf werden drie mensen gearresteerd. Zij zitten niet meer vast en hadden volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam niets te maken met de latere rellen.