Archief

Westland pakt oneigenlijk gebruik tuinbouwgrond aan

Gemeente Westland start met de aanpak van het gebruik van gronden en gebouwen welke in strijd zijn met het bestemmingsplan. Voor een optimale ontwikkeling van de glastuin is het volgens de gemeente belangrijk dat gronden voor de glastuinbouw daadwerkelijk door glastuinbouw worden gebruikt.

Als voorbereiding op het nieuwe bestemmingsplan voor het glastuinbouwgebied van Westland, heeft er in 2006 en 2007 een inventarisatie van het gebruik van gronden en gebouwen plaatsgevonden. Door middel van luchtfoto-onderzoek zijn mogelijk strijdig gebruikte gronden en gebouwen, en illegaal gebouwde bouwwerken in kaart gebracht. Vervolgens heeft er veldonderzoek plaatsgevonden waarbij de locaties werden bezocht en foto's werden gemaakt. Uit de inventarisatie is gebleken dat er sprake is van zo'n 1.000 gevallen van strijdig gebruik van gronden en gebouwen. Hoeveel handhavingsdossiers hier uit voortvloeien is nog niet bekend. Een voorzichtige schatting is dat het gaat om 450 dossiers.

Er wordt begonnen met de behandeling van 26 zaken. De helft van deze zaken heeft betrekking op gebieden waarvoor concrete herstructureringsplannen bestaan die in de uitvoering worden gehinderd door strijdig gebruik.

Categorieen:
Westland Algemeen