Archief

Ondernemers dupe van wegopbrekingen



De fractie van Gemeentebelang Westland verzoekt het college zo spoedig mogelijk en adequaat te reageren op de wensen van de ondernemers omtrent parkeerverwijzingen, dit betreft artikel 26 welke behandeling veelal veel tijd vraagt. Onbekend is of er inmiddels overleg is geweest.

Middenstanders hebben namelijk nogal wat hinder ondervonden van de werkzaamheden in de kern van Naaldwijk, dit heeft er in de eerste week toe geleid dat de kern niet normaal bereikbaar was. De Koningslaan was afgezet tot aan de Anjerlaan. Toegankelijkheid tot aan het Verhagenplein had wenselijk geweest zodat de middenstanders te bereiken zouden zijn geweest.

Een middenstander besluit om juridische stappen te ondernemen en vergoeding wegens inkomstenderving te eisen. Eventueel een gratis berichtgeving door de gemeente waarin kenbaar wordt gemaakt dat de middenstander weer bereikbaar is. Nu is de kern van Naaldwijk weer bereikbaar maar dit is niet bekend bij het publiek. Er wordt niets aangegeven.

Dit is niet volgens afspraak, want de raadsfractie had aangedrongen op betere communicatie tussen gemeente en burgers/bedrijven.