Archief

Van Greenport naar New York

Duursporter Hans Weeber uit Ter Heijde heeft donderdag de Holland-New York 400 Challenge gestart in Amsterdam. Deze sportieve tocht met jongeren van het ISW in Naaldwijk en het Melanchthon College uit Berkel en Rodenrijs voert van Amsterdam via de Greenport Westland-Oostland en Rotterdam naar Naaldwijk en krijgt volgende week een vervolg in New York.

De lancering van de tocht begon met de doop van een varend klompje. Wethouder Ben van der Stee was aanwezig en dook met de jongeren mee het IJ in om het sportieve element van de tocht te illustreren.

Tijdens de tocht vullen Hans en de jongeren 40 klompjes met innovatieve Nederlandse glastuinbouwproducten uit de Greenport. Het varend klompje heeft de naam 'Catharina Amalia' gekregen en reist mee naar New York. De Koninklijke Marine en het ministerie van Buitenlandse Zaken begeleiden en steunen de sportieve actie.

Hans Weeber is de Holland-New York 400 Challenge gestart om het verleden en heden van de Nederlandse jeugd over te brengen op de Amerikaanse jeugd

Op 12 september presenteert Hans Weeber het klompje in New York in New Amsterdam Village en zal daar ook Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima tijdens hun bezoek aan het New Amsterdam Village ontmoeten.