Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 42: Quintus verlengt contract met hoofdsponsor

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Voetbal - Quintus heeft gisteren voorafgaand aan het bekerduel met Spartaan'20 het contract met de hoofdsponsor verlengd. Hoewel de naam House of Work nieuw lijkt, is het feitelijk een verlenging. Het is namelijk de overkoepelende naam voor EG Personeelsdiensten, Ice Agency, Flexwork!, RC Westland en Westflex. Het contract voor de komende drie seizoenen werd onder toeziend oog van de sponsorcommissie getekend door mede-eigenaar Leon Grootscholten.

Zaterdag

Judo - Nanco Krijthe uit Maassluis heeft op het NK judo in Almere brons gewonnen. Krijthe verloor in de halve finale, maar won daarna wel de strijd om plek 3.

Tennis - Kiki Bertens heeft gisteravond op het Luxembourg Ladies Tennis Masters voor het eerst sinds de Olympische Spelen weer een wedstrijd gespeeld. De 30-jarige Wateringse gaf Martina Hingis een uur lang goed tegenstand, maar verloor met 7-6 en 6-2. Het Luxembourg Ladies Tennis Masters is een toernooi waaraan diverse oud-profs meedoen.

Vrijdag

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft de finale van het Players Championship 26 verloren. De 's-Gravenzander moest met 8-4 in Damon Heta zijn meerdere erkennen. De Players Championship-toernooien zijn toernooien die telkens één dag duren. Ook vandaag wordt er weer gespeeld.

Schaatsen - Dione Voskamp heeft een aantal nieuwe sponsors. Na het stoppen van de ploeg WorldStream zit ze zonder ploeg. In plaats daarvan richtte ze samen met een aantal andere sprinters een 'internationaal collectief' op. Wel moesten zij op zoek naar eigen sponsoren. Tijdens het World Cup kwalificatietoernooi is onder andere groot het logo van haar nieuwe hoofdsponsor, meubelwinkel Haco, te zien op haar pak.

Schaken - Titelverdediger Michael Aagaard heeft ook dit jaar het Westlands Schaak Kampioenschap 55+ gewonnen. Aagaard won gisteren al vroeg van zijn naaste concurrent Henk van Putten en had de titel daardoor al na twee wedstrijden zo goed als binnen. Van Putten werd tweede, het zilver was voor Hans Haisma.

Donderdag

Wielrennen - De wielerronde van Kwintsheul wordt volgend jaar gehouden op 15 juni. De wedstrijd is normaal in augustus, maar is naar voren gehaald vanwege het 100-jarig jubileum van het Oranjecomité Kwintsheul.

Voetbal - Het NK voetbalquiz keert terug naar haar oorsprong. Op 18 november wordt een voorronde van gehouden in de kantine van Excelsior Maassluis. De eerste editie van het NK werd hier in 2000 gehouden. Vanwege het groeiend aantal deelnemers werd de quiz vanaf 2005 gehouden in sporthal Olympiahal in Maassluis en later veranderde de speellocatie naar Theater Koningshof en daarna een hal van MTS Euro Products. In 2016 vond de quiz voor het eerst buiten Maassluis plaats, namelijk in het Maasgebouw in de Kuip in Rotterdam. Dit jaar wordt voor het eerst voorrondes gehouden.

Dinsdag

Handbal - Geen reis naar warme oorden, maar een tegenstander uit Zwitserland. De handbalsters van Quintus treffen in de derde ronde van de European Cup LK Zug uit het Alpenland. Quintus was in de vorige ronde te sterk voor het Griekse Kamaterou.

Handbal - Na Rinka Duijndam gaat ook Kelly Vollebregt naar het EK. De 27-jarige Wateringse is door bondscoach Per Johansson toegevoegd aan de selectie van de Oranjedames. Het EK wordt van 4 tot en met 20 november gespeeld in Noord-Macedonië.

Maandag

Tennis - Arantxa Rus is nog eens acht plaatsen gezakt op de wereldranglijst van de WTA. De 31-jarige Monsterse staat nu op plek 122.