Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 41: Van Duijvenbode klaar in Gibraltar

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd de kwartfinale van de Gibraltar Darts Trophy te bereiken. De 's-Gravenzander verloor vanmiddag in de derde ronde van Nathan Aspinall met 6-5.

Zaterdag

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft vanmiddag de laatste zestien bereikt op de Gibraltar Darts Trophy. De 's-Gravenzander was met 6-5 te sterk voor Jason Lowe.

Vrijdag

Tennis - Kiki Bertens is tijdens de komende wedstrijd van de Nederlandse tennissters tegen Frankrijk assistent-coach van captain Elise Tamaëla. De wedstrijd is op 11 en 12 november in Le Portel in Frankrijk. Op het spel staat behoud in de Wereldgroep. Arantxa Rus uit Monster is niet geselecteerd. Zij gaat in die periode meer punten proberen te verdienen voor de WTA-ranglijst.

Rugby - De rugbywedstrijd Castricum - RC Hoek van Holland gaat zaterdag niet door. Beide clubs moeten jonge internationals afstaan voor Team Delta. Castricum wil niet zonder hen spelen en heeft verzocht om uitstel van de wedstrijd.

Handbal - De heren van Dios zijn na één ronde alweer uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg uit Den Hoorn ging in eigen huis met 20-26 onderuit tegen Groene Ster.

Donderdag

Wielrennen - Mylène de Zoete is op de WK baanwielrennen buiten de prijzen gevallen. Op de afvalkoers eindigde ze vanavond als vijfde. Eerder op de avond kwam de Nederlandse achtervolgingsploeg tekort voor de strijd om de medailles.

Woensdag

Wielrennen - Bij de WK baanwielrennen in Frankrijk heeft het Nederlandse team, met daarin Mylène de Zoete uit Naaldwijk zich geplaatst voor de eerste ronde van de ploegenachtervolging. In de kwalificaties eindigde Nederland als zesde. Morgenavond gaat het toernooi verder.

Handbal - Doelvrouw Rinka Duijndam uit Wateringen mag volgende maand mee naar het EK in Noord-Macedonië. Bondscoach Per Johansson heeft veertien speelsters geselecteerd. In een later stadium worden er nog vier speelsters toegevoegd. Hij wil een aantal dames die nu geblesseerd zijn de kans geven zich te bewijzen. Kelly Vollebregt ontbreekt voorlopig in de selectie.

Tennis - Kiki Bertens gaat weer meedoen aan een toernooi. De 30-jarige Wateringse komt volgende week in actie bij de Luxembourg Ladies Tennis Masters, een toernooi met andere speelsters die inmiddels gestopt zijn. Naast Bertens doen ook Daniela Hantuchova, Julia Goerges, Mandy Minella, Martina Hingis, Kim Clijsters, Jelena Jankovic en Agnieszka Radwanska mee.

Voetbal - VV Naaldwijk neemt zaterdag 22 oktober afscheid van Michiel van den Berg. De 35-jarige aanvallende middenvelder zette afgelopen seizoen een punt achter zijn carrière. De afscheidswedstrijd wordt gespeeld tussen de VV Naaldwijk All Stars van Michiel en een combinatie van All Stars van FC 's-Gravenzande en Sparta waar Michiel mee heeft gevoetbald. Het duel begint om 16.00 uur.

Dinsdag

Voetbal - SV Honselersdijk is een ronde verder in de districtsbeker. De eersteklasser had in eigen huis geen probleem met vierdeklasser Roodenburg. De gasten kwamen nog wel op een 0-1 voorsprong, maar de wedstrijd eindigde in 6-1. Brian Valstar, Steyn de Bruijn en Luke Groenenboom waren allen twee keer trefzeker.

Voetbal - In de Fidus Cup (VoetbalRijnmond Cup) is MSV'71 uitgeschakeld. De Maassluizers gingen met 3-1 onderuit bij Zwaluwen in Vlaardingen. Voor MSV'71 scoorde Arno van Zweden.

Handbal - De heren van Quintus 2 zijn uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg uit Kwintsheul verloor vanavond met 22-43 van eredivisionist Hellas.

Voetbal - De Westlandse voetbalster Jill van den Ende heeft met het Nederlands vrouwenteam onder 19 de groepswinst veiliggesteld in de eerste ronde van de EK-kwalificatie. Het tweede gedeelte van de kwalificatie volgt in het voorjaar van 2023. De Naaldwijkse Van den Ende speelt in clubverband bij ADO Den Haag.

Maandag

Voetbal - De vrouwen van SV Den Hoorn hebben de derby tegen VV Maasdijk vanavond gewonnen. De ploeg uit Midden-Delfland stond in Maasdijk bij rust al met 0-4 voor. In de tweede helft scoorde de thuisploeg nog één keer. Eindstand 1-4.

Handbal - De dames van Quintus kenden zaterdag een goede generale voor het Europese tweeluik tegen Kamaterou. De Griekse tegenstander is volgens coach Fred Michielsen de grote onbekende. "We kunnen geen beelden vinden", zegt hij in gesprek met WOS Sport. "Maar ik denk dat we een goede uitgangspositie hebben gezien het Griekse handbal."

Beluister het hele gesprek met Fred Michielsen:

Handbal - Jan Alma is dit weekend op 88-jarige leeftijd overleden. De voormalig handbaltrainer trainde diverse clubs in de Haagse regio en was van 1997 tot en met 2003 actief bij Quintus in Kwintsheul. Ook was hij bondscoach bij de Oranjedames.