Paul Vis

Paul Vis

Dames Quintus eenvoudig langs V&L, Velo onderuit bij VOC

De handbalsters van Quintus hebben in eigen huis met ruime cijfers gewonnen van V&L. In Kwintsheul werd het 34-20. Velo ging in Amsterdam onderuit bij VOC.

V&L kwam in Kwintsheul na zo'n zeven minuten spelen op een 2-4 voorsprong, maar daardoor liet Quintus zich niet uit het veld slaan. Zo'n tien minuten later was de thuisploeg weggelopen naar 11-6. Quintus kwam vervolgens niet meer in problemen en ging rusten bij een stand van 20-11. In de tweede helft kon Quintus de wedstrijd eenvoudig uitspelen.

Voor de Westlandsen was deze wedstrijd een prima generale voor volgende week. Dan wacht in eigen huis het Europese tweeluik tegen het Griekse Kamaterou.

Velo onderuit in hoofdstad

Promovendus Velo speelde aanvankelijk een prima partij tegen de runner-up van vorig seizoen, VOC. In Amsterdam was de score na tien minuten spelen 6-1, maar de ploeg uit Wateringen liet de score daarna niet verder oplopen. Bij rust was de stand 16-11. Velo hield ook in de tweede helft nog zeker een kwartier stand, maar daarna liep de thuisploeg steeds iets verder uit. Uiteindelijk werd het 38-23.

Heren Quintus weer onderuit tegen streekgenoot

De heren van Quintus moesten voor de tweede week op rij een nederlaag slikken. Na het nipte verlies tegen Hellas vorige week (25-28), werd het uit bij Hercules nu 31-24. De Hagenaars stonden vrijwel de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. Bij rust was de stand 15-12.