WOS/Leo Alleblas

Excelsior Maassluis met tien man onderuit

Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen is Excelsior Maassluis tegen een nederlaag aangelopen.

Na het 3-0 verlies van vorige week tegen Kozakken Boys, was nu De Treffers met 0-2 te sterk. De wedstrijd begon aantrekkelijk van beide kanten. Sleutelmoment was de rode kaart van Excelsior-verdediger Gabri Urbanus na ongeveer een half uur spelen. In het begin van de tweede helft profiteerden de bezoekers uit Groesbeek van die overtalsituatie door uit een snelle aanval te scoren. Daarna bleven de Maassluizers achter de feiten aanlopen. Een tweede treffer besliste vlak voor tijd het duel.

Verslaggever Leo Alleblas sprak met doelman Tom Boks:

FC 's-Gravenzande knokt zich terug in openingswedstrijd

In het eerste duel van de competitie van de nieuwe vierde divisie heeft FC 's-Gravenzande meteen drie punten gepakt. De 3-2 zege op Poortugaal had wel wat voeten in de aarde.

In het eerste kwartier, dat qua spel voor de uitploeg was, kreeg 's-Gravenzande een strafschop na een overtreding op Frank Broos. De aanvaller schoot zelf vanaf elf meter raak. De vreugde was echter van korte duur want drie minuten later stond de 1-1 alweer op het scorebord. En vlak voor de rust kwam Poortugaal, na slecht verdedigen van 's-Gravenzande, op voorsprong.

De thuisploeg, met Jurriaan Jouvenaar 'gewoon' op doel en nieuwkomer Edgar Leerdam (oud-Westlandia) op de bank, had in het begin van de tweede helft nog even hulp nodig van een eigen doelpunt van de tegenstander maar speelde daarna een veel betere wedstrijd. Het was uiteindelijk Daan van Unen die met een kopbal de overwinning veiligstelde.