Harry Noordhof/Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis opent seizoen met nederlaag

Excelsior Maassluis heeft een valste start gemaakt aan het nieuwe seizoen in de tweede divisie. De ploeg van trainer Dogan Corneille ging met 3-0 onderuit bij Kozakken Boys.

In Werkendam was de thuisploeg de bovenliggende partij. De Brabanders kregen de grotere kansen, maar benutten die aanvankelijk niet. Pas in de blessuretijd van de eerste helft maakte Giovanni Büttner de 1-0 voor Kozakken Boys. De oud-prof van Top Oss (een neefje van Alexander Büttner) was in de tweede helft nog tweemaal trefzeker en daarmee de matchwinner aan de zijde van Kozakken Boys.

Excelsior Maassluis speelt volgende week thuis tegen De Treffers.

Tekst gaat verder onder de tweet.

's-Gravenzande en Westlandia lijken klaar voor nieuw seizoen

Voor FC 's-Gravenzande en Westlandia-zondag begint het nieuwe seizoen volgende week pas. Beide ploegen oefenden vanmiddag en wonnen met grote cijfers. FC 's-Gravenzande versloeg streekgenoot Monster met 6-0 op het Polanen Toernooi, Westlandia was met dezelfde cijfers ter sterk voor TAC'90. 's-Gravenzande was met een tweede combinatie-elftal ook nog actief op het toernooi van Nieuwenhoorn en verloor daar met 1-2 van De Zwervers.
Voor Westlandia was dit de laatste wedstrijd van deze oefencampagne, 's-Gravenzande komt dinsdag nog in actie tegen Voorschoten '97.