Archief

Broers Rolvink, Arantxa Rus en Marco Bronswijk genomineerd

De eerste vier genomineerden voor de Westlandse Sportprijzen zijn bekend.

Bij atletiekvereniging Olympus '70 in Naaldwijk zal de vlag zijn uitgegaan, want drie leden van die club maken kans op een van de prijzen. Ruben Rolvink is genomineerd voor Beste Sportman, zijn broer Yannick is kanshebber in de categorie Sporttalent en hun trainer Marco Bronswijk is in de race voor Beste Sportcoach. De nominaties zijn bekendgemaakt in een uitzending op WOS TV. Daarin werd ook tennisster Arantxa Rus verrast met haar nominatie voor Beste Sportvrouw.

Rus evenaarde in 2021 haar beste notering op de wereldranglijst ooit (61ste), won in het enkelspel drie ITF-toernooien en pakte in het dubbelspel de titel op het WTA-toernooi in Lyon. Aan het einde van het jaar werd de Monsterse ook nog eens uitgeroepen tot beste Nederlandse tennisster van 2021.

Ruben Rolvink beleefde eveneens een bijzonder seizoen. Hoewel hij feitelijk nog A-junior was, deed hij ook mee aan de Nederlandse kampioenschappen atletiek bij de senioren. Daar veroverde hij afgelopen zomer het goud bij het discuswerpen. Een paar maanden later was hij bij de NK voor A-junioren wederom succesvol. Naast de nationale titel, kreeg Rolvink ook nog eens het Nederlands record bij het discuswerpen in zijn leeftijdscategorie in handen. De Westlander verpulverde het record dat sinds 1999 op naam stond van Rutger Smith. De Groninger kwam destijds tot 63,44 meter, Rolvink nu tot 68,76 meter.

Broer Yannick Rolvink behaalde bij de NK atletiek voor B-junioren in één weekend drie gouden medailles. Na de eerste plek bij het kogelslingeren op vrijdag, won hij op zondag in slechts twee uur tijd twee titels: eerst bij discuswerpen, later ook bij het kogelstoten. Bij het discuswerpen evenaarde hij overigens het clubrecord van broer Ruben: 56,29 meter.

De twee worden al jaren gecoacht door clubtrainer Marco Bronswijk van Olympus '70. Gezien de prestaties van zijn twee pupillen is het dan ook niet gek dat hij in aanmerking komt voor de titel van Beste Sportcoach.

Bekijk hoe de vier genomineerden werden verrast:

Sportgala

De komende weken worden ook de acht andere genomineerden bekendgemaakt. Op donderdagavond 27 januari is dan de feestelijke uitreiking tijdens het Westlands Sportgala in WestlandTheater De Naald. De uitreiking is die avond live te zien op tv bij de WOS.