Archief

Fietsbrug bij scheepswerf ter discussie

Binnen vier maanden moet de gemeenteraad van Westland helderheid bieden over de status van de fietsbrug bij de scheepswerf aan de Gantel tussen Naaldwijk en Monster. Is er sprake van een openbare weg als bedoeld in de Wegenwet en zo ja, is het een verkeersveilige fietsverbinding? Die opdracht is woensdag gegeven door de Raad van State.

Bij dit hoogste bestuursrechtscollege van ons land waren de eigenaren van de scheepswerf in beroep gegaan tegen het in april jl. vastgestelde bestemmingsplan 'Gantel de Baak'. Zij betogen, dat de fietsverbinding inmiddels leidt tot verkeersonveilige situaties en tevens, dat zij ten onrechte de bedrijfsbebouwing op hun terrein niet kunnen uitbreiden.

De vrij steile fietsbrug is een begrip bij talrijke Westlandse fietsers, een goed 'binnendoorweggetje' tussen Naaldwijk en Monster. Wie in noordelijke richting over de brug fietst, rijdt vervolgens midden over het terrein van de scheepswerf richting de Gantellaan.

De brug werd in een verder verleden gebruikt door enkele tuinders en recreanten. Met het realiseren van woningen in het deelgebied 'De Haven' van Gantel De Baak wordt de brug nu ook gebruikt door de bewoners hiervan.