Archief

Delftse korfballers kunnen mogelijk naar terrein Dios

Het college van B en W van Midden-Delfland ziet het als een optie om korfbalvereniging DES onder te brengen op het terrein van handbalclub Dios in Den Hoorn.

DES huurt nu op zaterdagmiddag- en avond de sportzaal van De Hoornbloem in het centrum van Den Hoorn. De gemeente maakt echter nieuwe plannen voor dat gebouw, waarbij de sportzaal ter discussie staat. In eerste instantie wordt er vanuit gegaan dat er een kleine gymzaal terugkeert, die alleen bedoeld is voor schoolgym. Maar er wordt ook gekeken naar een optie zonder gymzaal, zodat er meer seniorenwoningen gebouwd kunnen worden.

In elk geval moet DES voor het zaalseizoen op zoek naar een alternatief. Die kan mogelijk worden gevonden op het sportpark van Den Hoorn. Handbalvereniging Dios heeft daar nu nog een ballonhal, die in maart wordt afgebroken en in september opnieuw wordt opgebouwd. Er wordt nu gekeken naar een vaste sporthal op het terrein en daar zou ook de korfbal dan gebruik van kunnen maken.

DES speelt nu tijdens het veldseizoen nog in Delft en in de zaal dus in Den Hoorn. Vanuit het bestuur is de wens uitgesproken om helemaal naar Den Hoorn te verhuizen. Het college van B en W zegt in antwoord op vragen van het CDA daarover, dat dat lastig zal worden. "Het creëren van buitenruimte voor de korfbalsport is lastig, omdat de ruimte in Den Hoorn beperkt is."

'Geheel sociaal woningprogramma'

De gemeente is momenteel bezig met de verdere verkenning van de toekomst van De Hoornbloem. Op dit moment mikt zij op een geheel sociaal woningprogramma, met woningen voor kwetsbare ouderen en zelfstandige seniorenwoningen. "Daarbij is er de wens voor een ruimte voor sociaal-culturele voorzieningen."

Zoals eerder gemeld wordt er dus ook gekeken naar de toekomst van de gymzaal. "We onderzoeken mogelijkheden voor realisatie van een gymzaal ook op een andere locatie dan De Hoornbloem. Dit zou op locatie Hoornbloem ruimte bieden voor realisatie van meer (zorg)woningen voor ouderen", schrijft wethouder Renzen aan de gemeenteraad.

Renzen verwacht op korte termijn met concretere informatie te kunnen komen.